Borderline

Symtom vid borderline personlighetsstörning

  • Hur du beter dig, känner dig och förhåller dig till andra svänger hela tiden kraftigt fram och tillbaka.

 Stämmer så väl in på mig

  • Du känner dig ofta arg, deprimerad, olycklig och har ångest. Känslorna kan gå mot leda och tomhet eller skräckartat stegras mot katastrof och övergivenhet.

 Har väl kännt så typ 100 ggr det senaste dygnet

  • Du kan ha svårt att tygla dessa känslor och uttrycker dig oftast aggressivt. Du är impulsiv. Humöret är oberäkneligt och föränderligt.

 Oh ja. Igår kastade jag ut gobbens jacka och skor i trappan och bad honom dra....

  • Du tycker inte att du duger. Du har en negativ självuppfattning. Det kommer till uttryck genom exempelvis missbruk av sex, alkohol, droger eller mat, vårdslöshet i trafiken, slösaktighet med pengar eller självmisshandel, inklusive självmordsförsök.

 Missbrukar mat, check... Hatar mig själv, check

  • I allmänhet lyckas du ändå dölja dina känslor och förställa dig för att passa in socialt. Därför går det oftast bra för dig i skolan eller i arbetslivet.

 Ingen på jobbet vet hur jag mår egentligen iaf..

  • I nära personliga förhållanden kan du däremot bli krävande och lätt hamna i beroende. Du är rädd att bli övergiven.

 Livrädd för att bli hatad och för att inte bli omtyckt

  • Du pendlar mellan intensiv beundran och nedvärdering av andra människor.

 Fullt ut eller inte alls

  • Om du upplever psykotiska episoder, är de oftast korta och präglas närmast av förföljelsetankar.

 Sånna upplever jag inte tack och lov

  • Andra kan uppleva dig som ombytlig, anpassande och opålitlig, känslokall eller aggressiv och dra sig undan, vilket naturligtvis inte gör det lättare för dig.

Jag har nog i princip förlorat min bästa vän och flera verkar ha följt efter. Väljer att inte svara när jag ringer, ringer inte tillbaka osv. Jag känner mig verkligen som världens ensammaste människa.


Jag vill bara ha hjälp men vart vänder man sig? Vad säger man?


Köttfärslimpa

Sov till 12:15, gött. Duschat, luktar gott. Kaffe, vaknar. Köttfärslimpa hos pappa och Anneli, mätt.

Efter detta ska jag nog ner till em och kolla ryamatta. Fast jag tror inte det finns en sån jag vill ha tyvärr. Vill ha en med långa tjocka glansiga trådar. En sån här
Just denna kostar 1850 kr i storlek 140X200 cm. Frakten är 98 så det blir ju en slant.... Har inte hittat just en sån här rya i någon IRL butik i närheten nämligen. Vilket gör mig lite ledsen men så är det när man bor i en småstad

Blogga?

Har insett att jag inte bloggar speciellt mkt. Jag lägger bara in massa barnkläder :-D Oh well here goes

Idag har jag och Loppan varit på barnteater på biblioteket, En trevlig föreställning med musik. Efter det gick vi på torget med morfan, handlade 4 nya garderobsblommor eftersom jag lyckats döda alla mina (ja du läste rätt. Exakt så gröna fingrar har jag ;-)) Sen åkte vi till Ica och köpte buljong, blomkol och potatiskrocketter. Efter det köpte vi krukor, jord och lekakulor på Läcköblommor.

Väl hemma hos morfar gick vi ut med hundarna,  lagade mat, stek och planterade mina nya blommor. Loppan fick lördagsgodis och nu sitter jag framför barnkanalen medans morfar och loppan läser böcker. Vi ska strax ta oss till lekplatsen en sväng sen bär det av hemmåt.

Längtar så efter att få ordning hemma. Nästa vecka hämtar vi hem nya soffan!!!!

RSS 2.0