Semester

Nu har jag och loppan semester i 5 veckor.  Än så länge har jag och brudarna varit på utflykt till Lasse i grottan, varit på sommarland och badat (japp utan barn ;)) och jag och Loppan var och badade igår. Imorgon blir det sommarland med bästa brudarna OCH barn och på kvällen picknick i stadsträdgården. Idag vet jag inte än men det lutar åt stora lekplatsen.  Ikväll ska jag ut och springa.


Ur barnamun

Loppan: "Jag vill också stå upp och kissa"
Pappa: "Men det är bara pojkar som kan, du har ingen snopp"
Loppan: (Bestämt) "jooo jag ska köpa en snopp"

Hon vet vad hon vill :D  Kvällen efter satt hon på toaletten, kikade ner och sjöng "Jag har en snopp, jag har en snopp"

En del har hänt

Loppan har varit på sitt första tandläkarbesök. Det gick bra fast hon ville inte öppna munnen till en början. Hon fick sitta i mitt knä, sen fick hon bananlack och en plansch efteråt att sätta små mumrikar på varje kväll =) Som vi redan visste innan manade tandläkaren att genast sluta med tumme (Jo jävligt lätt, ho hade nog inga egna barn) Vi ska ge det ett tappert försök att främst dra ner på nonno tid (nonno är snutten och han går ofta hand i hand med tummen) Ingen Nonno på dagtid, bara då man ska sova. Sen ska jag försöka smyga in sånt där stop och väx emellanåt. Vi får se hur det artar sig.

I lördags var jag på 40 års fest hos bästa Lotta Det var hur trevligt som helst, god mat, trevligt sällskap och singstar förstås =)

På söndag var jag och loppan ute med morfar och "mormor" och fikade sen åkte vi till coop och handlade. Loppan fick vattenfärger och med dom målade hon konstverk senare på kvällen.

Förvirrad

Det var minst sagt en stressig natt på jobbet. Det gick nog inte bra någonsans egentligen. 1260 kilo sekunda på bara en linje, det ni. Jag var genomsvett för ni ska veta att på bageri, där är det INTE kallt på sommaren. Svetten rann så fort man rörde sig men jag tror nog jag varit förvirrad iaf...

Först gick jag ut för att svalka mig. Hör musik utanför och undrar vart tusan den kommer från för jag har ju inte radiolurarna påslagna. Går in igen och möts av förmannen från andra avdelningen som kommer mot mig med telefonen mot örat och säger "det är lättare att få tag på tomten än dig" oh well det var min telefon jag hört då jag var ute....

Jag kommer ner från rast, stressad för det går dåligt överallt så jag måste skynda mig. In på toaletten, sätter mig, kissar och kommer på halvvägs. DU ÄR INTE HEMMA, STÄNG DÖRREN! Liksom hallå????

När jag kom hem på morgonen var det gott med ett kallt glas Cola light (med sugrör såklart) det är min och loppans nya grej =)

Så nu på em då jag skulle sätta på kaffe häller jag kaffet i mitt glas istället för i bryggaren och jag glömmer nykeln till loppans cykel så den blev kvar på dagis. Loppan var INTE glad... Nu ska jag se om kaffe kan hjälpa förvirringen lite och i kväll blir det styrketräning

Tjing


ouppfostrade barn

Idag var jag och loppan på lekplatsen och där fanns det ju som vanligt ett ouppfostrat barn. En flicka på ca 2½-3 år som hela tiden gick efter loppan och skulle ta hennes saker. När jag sa "vi går och gungar" och loppan sprang dit var ungen där direkt för att ta gungan innan oss eller när loppan skulle leka kiosk med stenar var ungen där och skulle ta stenarna eller när loppan skulle klättra vid rutchkanan så var hon där och skulle tränga sig förbi, sen sprang hon iväg och slog loppan i huvudet. Fick det konsekvenser? Nej naturligtvis inte. En sån unge har inga regler, en sån unge blir mobbare och odräglig och hatad. Vems är felet? FÖRÄLDRARNA! lägg av och gör era barn sånna gentjänster. UPPFOSTRA ERA BARN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Annars har vi haft en fin dag, jag och bästa ungen. Ensamma såklart men den har varit fin iaf. Nu vill loppan bada

RSS 2.0