Vad göra?

Vad gör man när ens barn inte vill äta maten man lagat? Låter henne/honom gå utan mat och lägga sig hungrig eller ger man efter och låter henne/honom äta annat tex smörgås lite senare?

Känner mig kluven. Vill inte sända budskapet att det är ok att alltid vägra middag för man får ju iaf "önskemat" senare men inte heller vara elak. Usch för att vara hungrig!

Hjälp

Kommentarer
Postat av: Lôtten

Det gäller nog att hålla i och inte ge vika. Vad jag förstått så funkar det på dagis så då borde det ju funka hemma! Kan det vara så att hon kör lite med detta för att hon vet att det går ?

Samtidigt vill man ju som sagt inte vara dum, men är man bara ihärdig lite så går det nog. Det är ju en smart brud ni har , hon förstår nog budskapet fort <3 Kram

2011-05-31 @ 20:33:07
URL: http://lottensplace.blogg.se/
Postat av: Linda

Vi är lite "hårdare" nu när man faktiskt kan resonera med henne. Kinkar hon vid maten (när det är mat vi vet att hon vanligtvis äter) blir det ingen annan mat istället (även om det betyder att jag får binda fast maken vid bordet). Hon går iaf inte och lägger sig hungrig eftersom hon får välling/smörgås (beroende på vad hon vill ha) innan läggdags men det blir inget annat innan dess. Äter vi något som vi vet att hon inte tycker om får hon något annat.

2011-05-31 @ 21:30:58
URL: http://miss-misschief.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0